2022-05-30 17:45Pressmeddelande

Johan Björkman blir kökschef på Poppels nya Citybryggeri

Johan Björkman lämnar köksmästarjobbet på Koka och blir köksmästare på Poppels CitybryggeriJohan Björkman lämnar köksmästarjobbet på Koka och blir köksmästare på Poppels Citybryggeri

Den 15:e augusti öppnar Poppels Citybryggeri i det nya Platinan-huset vid Gullbergsvass. Förutom världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri, kommer här även finnas en restaurang med 170 sittplatser. I dagarna blev det klart att Poppels anställt Johan Björkman för att leda det kulinariska arbetet.

Lämnar Koka efter 15 år
Johan Björkman har arbetat som kökschef på restaurang Koka i snart 15 år är en välrenommerad matlagare, föreläsare och kokboksförfattare. Karl Grafström är chef över Poppels restaurangutveckling:

"Johans stora kunskaper kring hållbar hantverksmatlagning rimmar väl med vårt varumärke på Poppels och hur vi vill arbeta med mat och dryck framåt. Detta är en drömrekrytering och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Johan och hans team med att skapa någonting Göteborg aldrig tidigare skådat."

Poppels vill skapa en unik arbetsplats
Restaurangbranschen står för enorma utmaningar framåt och Poppels vill skapa långsiktiga arbetsplatser där människor kan växa och trivas. Arbetsplatsens utformning och kultur är central i att få verksamheten att fungera. För att kunna ge god service, servera bra mat och öl så måste medarbetarna trivas. Johan Björkman berättar:

”Jag gick genast i gång på idén, när Karl berättade om Poppels vision kring hållbar matlagning med lokala råvaror i större skala och att verkligen göra det på riktigt. Jag menar, det är ju då man kan skapa förändring. Det är så lätt att man främst inriktar sig på konceptet och inredningen när man öppnar större restauranger. Men det är tydligt att Poppels vill skapa någonting helt unikt. Inte bara med smakerna och kombinationen av bra mat och dryck utan med hela arbetsplatsen”.

Grönt, bröd och lokalt i fokus i köket
Det gröna och lokala kommer vara en viktig bas, men även brödet från det egna bageriet. Maten kommer passa utmärkt till den ekfastsjästa pilsnern. Dravet, restprodukten från öltillverkningen, kommer även att användas i bakningen och skapa cirkuläret. Johan Björkman igen:

"Sen får vi väl se.  Det beror såklart på vilka som vill vara med i matlagningsteamet. Det är i slutändan de som skapar kreativiteten och inriktningen. Därför söker vi nu människor som vill vara med och arbeta hållbart, långsiktigt och med målet att bli en grymt bra restaurang och en skön arbetsplats."

www.citybryggeriet.se
https://jobs.poppels.se


Om Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.

Kontaktpersoner

Karl Grafström
Affärsområdeschef Restaurang
Karl Grafström