2023-05-10 10:31Pressmeddelande

Poppels arrangerar After Run tillsammans med Göteborgsvarvet

Poppels x Göteborgsvarvet För första gången någonsin kommer löpare och åskådare att kunna ta en öl vid målggången.

Poppels After Run blir ett 1300 kvadratmeter stort öl- och matområde i hjärtat av Göteborgsvarvet. Området kommer att ligga i direkt anslutning till start- och målområdet och ha öppet klockan 12–20 den 13 maj. Där kommer det att serveras öl och mat, inklusive en ölpremiär för alkoholfri öl. Det är första gången After Run arrangeras i samband med Göteborgsvarvet. 

– Göteborgsvarvet är en folkfest och ett fantastiskt evenemang så när vi fick frågan om vi ville vara med blev vi både glada och stolta, säger Magnus Pettersson, marknadschef på Poppels Bryggeri. 

Arrangemanget sker i samarbete med Göteborgsvarvet, som är världens största halvmarathon och lockar runt 60 000 deltagare och hundratusentals åskådare. Theo Söderberg, Projektledare på Göteborgsvarvet, ser fram emot att välkomna många av dem till vad han hoppas ska bli en folkfest i folkfesten. 

– Detta är första gången vi bjuder in till After Run i samband med Göteborgsvarvet. Vi vill skapa ett inbjudande område där både löpare och påhejare kan njuta av sin prestation tillsammans med sina vänner, god öl och mat. Sen blir det livemusik och DJ:s som höjer stämningen ytterligare! 

Mat- och ölområdet kommer att hanteras av Poppels restaurang Poppels Öl&Mat, som vanligtvis håller till ute i Jonsered, och som fokuserar på att skapa matupplevelser där öl och mat kompletterar varandra. För dagen är de förstärkta av Johan Björkman, köksmästare på Poppels Citybryggeri, som komponerat maten. Dessutom blir det ölpremiär för Poppels första alkoholfria öl, Magnus Pettersson igen: 

– Vi har drömt om en alkoholfri öl länge, och nu är den här! Hoppy Alcohol Free Pale Ale lanseras på 214 systembolag den 1:e juni, men redan till helgen kan du alltså prova den – innan alla andra. Välkommen! 


Om Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.

Kontaktpersoner

Magnus Pettersson
Marknadschef
Magnus Pettersson