2022-11-21 08:47Pressmeddelande

Poppels Citybryggeri vinner Stora Toalettpriset

Affärsområdeschef Karl Grafström tar emot priset av GILs vd Anders Westgerd. Affärsområdeschef Karl Grafström tar emot priset av GILs vd Anders Westgerd.

 

På FNs Värlstoalettsdag den 19 november delar Göteborgskooperativet för Independent Living (GIL) ut Stora Toalettpriset till Göteborgs schysstaste anpassade toalett. Med motiveringen ”Ett riktigt trevligt ställe med en färgsättning som påminner mer om en godisbutik än en plats att uträtta sina behov. Väl värt ett inträde för att göra sitt avträde.” går årets pris till Poppels Citybryggeri.

 

Karl Grafström, affärsområdeschef restaurang, var på plats på Citybryggeriet och tog emot priset av GILs vd Anders Westgerd.

 

– Vi är oerhört glada över detta pris! Egentligen är det konstigt att priset ens ska behöva finnas, för alla ska väl kunna ha möjlighet att gå på toaletten när man besöker en restaurang, speciellt en där man dricker öl. Vi värdesätter att vara ett tillgängligt varumärke, både bildligt och bokstavligt, säger Magnus Petersson, marknadschef på Poppels Bryggeri.

 

Poppels Citybryggeri öppnade i augusti och är en modern restaurang med plats för 170 gäster och eget bryggverk, där ölen pumpas direkt från jästank till serveringstank. Inredningen är färgstark och hämtar inspiration från Poppels öletiketter, men form har inte trumfat funktion. Tillgänglighet var en viktig fråga när restaurangen designades.

 

– Utöver toaletten så har vi självklart en ramp till ingången, inga trösklar i lokalen och majoriteten av våra bord är i en höjd som fungerar bra för personer som sitter i rullstol, berättar Magnus Petersson.

 

Poppels Bryggeri har mottagit flera priser på kort tid, dels för sin förpackningsdesign i bland annat som vinnare av People’s Choice i Svenska Designpriset, men också på Great Swedish Beer Festival där man röstades fram till Årets Svenska Bryggeri 2022.

 

­–  Det är roligt att få uppmärksamhet för det arbete vi gör, på alla plan, och det känns så klart skitbra att vara ett ställe som prisas för inkluderande toaletter. Vi tackar Göteborgskooperativet för Independent Living för detta fina pris!


Om Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.

Kontaktpersoner

Magnus Pettersson
Marknadschef
Magnus Pettersson
Karl Grafström
Affärsområdeschef Restaurang
Karl Grafström