2022-09-01 07:00Pressmeddelande

Poppels lanserar Pine IPA – Blir del av Systembolagets fasta sortiment

ölburk med öl i glas stående bakom burken. Pine IPA – Ny öl från Poppels Bryggeri

Säljstart på 50 systembolag och systembolaget.se den 1 september.

Sensommarens stora ölnyhet från Poppels Bryggeri är här – Pine IPA. En IPA i klassisk amerikansk västkust-stil, med humle i fokus och en markerad beska. Humlen skänker ölet tropiska toner, som vi kompletterat med nyanser av kåda och tall.

”Vi ville göra en riktig old school-IPA där humlen kompletteras av en tydlig beska. Det balanserar upp ölet och får det att passa bra med fet mat som pizza och burgare”

Pine IPA går in i Systembolagets fasta sortiment och kommer vid säljstart finnas i 50 butiker runt om i landet, och blir beställningsbart styckvis från Systembolagets hemsida klockan 10.00 den 1 september.

För mer information och recensionsexemplar, kontakta marknadschef Magnus Petterson. 


Om Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.

Kontaktpersoner

Magnus Pettersson
Marknadschef
Magnus Pettersson