2020-06-18 10:30Pressmeddelande

Poppels satsar på inofficiellt världsrekord!

Den 2:e juli håller Poppels gratis Öl&Snacks-provning via youtube, och passar på att försöka slå inofficiellt världsrekord.Den 2:e juli håller Poppels gratis Öl&Snacks-provning via youtube, och passar på att försöka slå inofficiellt världsrekord.

Bjuder in till gratis öl & snack-provning – digitalt via YouTube!

Torsdagen den 2:e juli hoppas Poppels samla ett stort antal deltagare för en digital provning där smakmatchningar mellan öl och enklare tilltugg står i fokus. Provningen är helt kostnadsfri och Poppels hoppas på att slå det officiella världsrekordet för fysisk ölprovning på 1236 deltagare, som sattes i London 2016.

Nya vägar i Corona-tider
Då nästan alla fysiska event är inställda i år, jobbar Poppels med att hitta nya vägar att möta kunderna. Konceptet har testats i mindre skala med bolagets delägare, men nu är alla välkomna. Poppels VD, Mats Wahlström:

”Det började med att vi ville göra något kul för våra delägare, där vi hade en delägarträff i bryggeriet inplanerad. Eftersom vi inte, givet omständigheterna med Covid-19, kunde få till det beslutade vi oss för att istället bjuda in till ett digitalt event. Öl och mat står oss varmt om hjärtat och vi ville göra något som knöt an till det. Resultatet blev en provning där smakmatchningar stod i fokus, i form av snacks som alla kan köpa hem.”

Nu satsar Poppels i större format där bryggaren Edwin Wallmo kommer leda provningen tillsammans med Sara Silow och Magnus Pettersson. Medan Edwin och Sara förde en dialog om smakmatchningarna hanterar Magnus frågorna från livechatt, så att alla som deltar i provningen kan ställa frågor och interagera.

Under provningen med delägare deltog ca 220 enheter, där många var flera personer, men är förhoppningen att kunna engagera många fler:

”Efter all kärleksbombning och respons från våra delägare som deltog beslutade vi ganska omgående att göra konceptet tillgängligt för fler. Vi hade en fantastisk dialog med deltagarna och många fick en ölupplevelse som de inte upplevt förut. Nu är vi väldigt taggade på att få ihop fler som provar än det officiella världsrekordet från Guiness World Records, 1235 stycken!”

Alla kan delta på provningen gratis och digitalt
Torsdagen den 2:e juli kl.19.00 startar livesändningen via Poppels Bryggeris YouTube-kanal. Det är kostnadsfritt att delta, men inköpen av öl och snacks som ingår i provning får de som deltar på provningen stå för själva. Ölen som ingår i provningen kan beställas på systembolaget.se eller i din lokala butik och snacksen som ingår i provningen hittar du i de flesta mataffärer.
Mer information finns om eventet på facebook: https://www.facebook.com/events/684820935691660/
Eventet kommer att sändas på: https://www.youtube.com/watch?v=vUs9Tqw_0mg

För kontakt och frågor:
Magnus Pettersson, Marknadschef: 0793–377707, magnus@poppels.se


Om Om Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Poppels grundades 2012 av 15 ölälskande vänner och är idag Sveriges näst största hantverksbryggeri. Företaget omsatte 2019 ca 50 MSEK och har varit lönsamt sedan 2013. Bryggeriet har tilldelats ett flertal priser: Under 2018 blev bryggeriet både årets företagare i Partille och 2019 Poppels ta emot DI:s Gasellpris för tredje året i rad. Ett flertal av våra öl uppmärksammades också positivt, när de vunnit priser för bästa öl på ölmässor runtom i Sverige.

Relaterad media