2023-03-20 06:55Pressmeddelande

Succé för Celebration Stout – Kommer till 80 Systembolagsbutiker

A big bottle of beer stands next to a glass of beerCelebration Stout kommer nu ut på hyllorna på 80 Systembolag.

I början av februari lanserade Poppels Bryggeri ölet Celebration Stout för att uppmärksamma bryggeriets 10-årsjubileum. Ölet, en fatlagrad stout på 75 centilitersflaska, släpptes i Systembolagets beställningssortiment och sålde över 2000 flaskor redan första dagen. Nu kommer ölet ut på systembolagshyllorna.

– Vi ville göra något extra festligt i samband med vårt 10-årsjubileum och det känns så klart roligt att så många uppskattade det, säger Poppels marknadschef Magnus Pettersson.

Celebration Stout släpptes på storflaska och som en del i Poppels Selection Series.

– I vår Selection Series tar vi allt ett steg längre, och använder avancerade metoder och tekniker, till exempel fatlagring, för att skapa smakupplevelser utöver det vanliga.  

Ölet, som kommer på storflaska, innehåller också stora smaker. Bryggmästare Daniel Granath berättar om vad som väntar.

– Det är ett kraftfullt öl, med mycket smak. Du hittar toner av vanilj, lakrits, brunt socker och choklad. Ölet passar bra till en maffig chokladkaka, en mögelost eller att dricka som det är.

Celebration Stout finns på hyllorna på 80 Systembolag från och med mitten av april. Ölet går också att beställa från Systembolagets hemsida till sitt lokala Systembolag, utan extra kostnad.

Är du dryckesjournalist och önskar varuprov av Celebration Stout eller andra släpp från Poppels Bryggeri? Kontakta mig på magnus@poppels.se så hjälper vi dig.


Om Poppels Bryggeri

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Modern teknik och mer kontrollerade processer till trots, det är passionen för förstklassig öl och alla ni ”ölhjältar” där ute som driver oss att alltid försöka överträffa oss själva.

Kontaktpersoner

Magnus Pettersson
Marknadschef
Magnus Pettersson